Saturday, February 25, 2012

Mic dejun ....sau gustare de seara

Ce va spuneam ieri de Simplicity,  se aplica si azi la ....branza de vaci cu somon file afumat.
Se taie bucatele marunte fileul de somon. Branza de vaci am amestecat-o putin cu mixerul sa devina cremoasa. Apoi ce le doua se amesteca si se serveste cu paine prajita. Pofta buna !




Friday, February 24, 2012

Simplicity

Stiti ca eu mereu zic: frumos si simplu sau practic si simplu sau simplu si gustos ( cand vine vorba de mancare).
Ei acum o sa intelegeti  de ce e bine sa fie simplu....ca-i Simplicity .
E bine sa te multumesti cu ce ai, dar si mai bine e sa vezi si altceva....adica dupa Burda e bine venita Simplicity.
Sunt foarte bucuroasa ca am in colectia de reviste burda ( numai burda ?!?)..... si o altfel de revista. Dar inainte sa va povestesc despre revista, permiteti-mi sa va spun ca mai bucuroasa sunt ca o am de la o prietena, care in clipa cand a avut-o in mana s-a gandit la mine. Si ce e mai bun decat o prietena??? doar familia....
Am fost bucuroasa cand am primit-o, pentru ca  momentul ala m-a facut sa ma simt.....speciala pentru ea. Revista vine direct din Olanda.
Vazusem revista pe alte bloguri din afara bineinteles, am vazut si site-ul lor unde au sfaturi pentru orice, numai sa le cauti si eram foarte incantata..
Numarul pe care il am eu este de anul acesta, nr.4, dar nu cred ca asta conteaza. Am vazut multe modele Simplicity pe bloguri (va spuneam) si mi-au placut, clasice si care se pot purta oricand si anul asta si anul trecut si peste 2 ani.
Bineinteles ca am vazut si alte tipare Vogue, Colette, Patrones, Ottobre...etc.
Sa incep sa v-o descriu. Am pus doar cateva poze.....


coperta


prima pagina cu cateva modele


clasic, nu?


un model cu variante si asta im place la ea


descrierea pas cu pas a modelului
 Desi pare ca revista are putine modele, de fapt sunt mai multe prin variantele prezentate.
Iar partea cu descrierea modelelor este preferata mea, pentru ca vezi pas cu pas cum ajungi la final, spre deosebire de Burda care isi alegea un model si-l prezenta la sfarsit intr-un curs ilustrat de croitorie. Asa inveti ( poate ) intr-o singura revista sa cosi o maneca , un guler, etc.
Dar in final revin cu ideea ca nu am castigat o revista, ......ci o prietena si cred ca e mai important!
Va imbratisez, cu drag Izi !

Thursday, February 23, 2012

Costum de blugi

Am avut pe mana un material bunisor de blugi, putin elastic, care s-a lucrat excelent.
M-am gandit sa-i fac fetei un costum , ca tare mai da bine ....
Fusta e din vreo 24 bucatele, dar mie imi place sa fac puzzler-uri, asa ca m-am distrat de minune. Eu zic ca am gasit cusatura exacta pentru blug, imi place cum s-a asezat. Bineinteles ca s-o complic si mai tare vedeti ca am adaugat in bucatelele alea si material incretit, cel de la bluza. Ce sa mai spun si de materialul bluzitei....e un bumbac brodat si-mi place la nebunie, trebuie sa-mi fac si eu ceva din el.
Vesta e pe gustul meu, la doua randuri de nasturi si la spate sper sa va placa, tot din cusaturi am facut butoniere rotunde.



E preferatul ei, si al meu...
Cu drag Izi !

Sunday, February 19, 2012

Meniu simplu

Nu stiu ce veti pregati pentru azi, o zi friguroasa de duminica , dar eu va dau o idee.
Supa de rosii si snitel vienez cu cartofi prajiti.

Supa e pregatita din suc de rosii facut asta vara si care merge foarte bine cu feliute de bagheta uscata in cuptor.
Iar pentru felul urmator,......................... preferatul copiilor : cartofii prajiti cu snitel vienez. De ce vienez? Am vazut reteta pe travel channel si era facuta la  "mama ei" intr-un autentic restaurant vienez. E carne de porc taiata foarte subtire si batuta bine (poate merita, persoana la care te-ai gandit cand l-ai batut).
Reteta originala cica e cu carne de vita, dar nici ei cand au prezentat-o, nu au folosit vita.
De ce tai cartofii patrati? Forma patrata le asigura o rotire mai buna in tigaie si deci o rumenire perfecta.



Pofta mare si duminica placuta!

Friday, February 17, 2012

Compleu...complet....


In sfarsit fusta mea facuta cu ceva timp in urma,  si zic eu, inspirat modificata, poate fi clasata la costum sau compleu, caci am intregit-o cu un sacou.
Pozele vorbesc de la sine.......
Poate ca totusi pozele nu vorbesc de la sine. Iarta-ma Zoe : modelul e din Burda 4-2002, e chiar cel de pe coperta si e prima data cand imi fac complet un costum asa cum il prezinta ei. De obicei alegeam doar fusta si continuam cu alt model din cu totul alt an.
Sa stii ca nu a trebuit sa modific decat bustul, cum de altfel o fac intotdeauna....
Nu sunt chiar atat de tehnica cum esti tu...nu stiu ce ar mai trebui sa spun, decat ca am cusut, iar cusut...si cusut.
Cu drag Izi!


Wednesday, February 15, 2012

Tort de ziua indragostitilor

Nu stiu ce a fost in capul meu sa cred ca pot scapa numai cu pozele tortului inimioara.
Nu a fost intetionat. Dar nu am vrut sa va pun la treaba ieri.........poate de pofta din cauza mea va apucati la nu stiu ce ora tarzie sa stati in bucatarie....stie ea, nu-i asa Marlena???
Zoe sa stii ca la tine m-am gandit si mi-am dat seama ca nu a fost corect din partea mea.
Dar nu am vrut sa ma dau mare ca va dau eu reteta fericirii, (indragostirii) sunt sigura ca fiecare o stie pe a ei.
Gata nu mai zic nimic decat reteta. Dar Zoe sa stii ca e un chec cu forma de tort. Ceva simplu, asa cum imi place mie.

500 g faina, 200 g zahar, 0,5 l apa minerala cu acid, ulei cam o cescuta de cafea, 3 linguri cacao, 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lamaie.

Se amesteca totul si cum compozitia e destula puteti face ori 2 checuri, ori intr-o tava patrata de prajituri, ori intr-o forma de tort. Eu l-am facut in forma patrata din care am decupat inima.
Deasupra l-am glazurat cu ciocolata neagra topita in frisca lichida. Si asta e tot.
Destul de des o fac ca pe un chec in care adaug stafide, numai bun de mancat la ceai, cafea si de luat pachetel la scoala.

Tuesday, February 14, 2012

Ziua indragostitilor

E doar un motiv sa facem tort cu inimioare......... Credeati ca am uitat de ziua indragostitilor???
Oricum faceam o prajitura........in plus am mai facut un ursulet care sa va incante privirile.



Pe mai tarziu, va imbratisez , cu drag Izi !

Sunday, February 12, 2012

Liebster Blog Award - premiu

Azi am fost surprinsa placut cu primul meu premiu. Am vazut destule bloguri care-si afisau cu mandriile premiile, ...ei acum a venit si randul meu.
Este un premiu virtual care se ofera blogurilor interesante, dar care au mai putin de 200 de persoane la membrii inscrisi.
L-am primit de la Elly prietena mea de pe forumul  Lucrudemana. Multumesc Elly ca te-ai gandit la mine.
Dupa ce accept acest premiu trebuie la randul meu sa scriu despre premiu pe blog si sa mentionez persoana care mi l-a dat si sa pun linkul persoanei respective (am facut asta deja).
Apoi ofer mai departe premiul altor 5 bloggeri cu mai putin de 200 de membri. Trebuie sa fac un comentariu celor nominalizati prin care ii anunt de premiu.
Premiul merge spre:
  1. Carmen  http://sewingzoe.blogspot.com/
  2. Gianina  http://gianinaporojan.blogspot.com/
  3. Geany  http://geanysfashion.blogspot.com
  4. Mirela  http://fm-clothes.blogspot.com/
  5. Iulia  http://delicios-si-simplu.blogspot.com         dati mai departe............ 


Gogosele simple

E inca o duminica friguroasa, barrr.....
Nu stiam daca sa mai postez mancare, dar m-am gandit ca inainte de toate, de croitorie adica, trebuie sa mancam. Mancaruri simple, retete nu prea sofisticate....
Si cand ma intrebam daca mai postez sau nu retete, iata ca apare Zoe care a fost foarte inspirata sa combine o supa mustar cu baghetele mele. Esti o comoara la blogul omului, Zoe.
Asa ca.....iata.....
Copiii vroiau de cateva zile ceva simplu. Si azi m-am gandit la gogosi, pentru ca se fac cu efort minim si le plac. Pentru cine are masina de paine e si mai simplu: adaugi ingredientele, le uiti acolo cam aproximativ o ora sa dospeasca aluatul si abia apoi te pui putin pe treaba. Intanzi aluatul si-i dai ce forme vrei....noi am facut rotunde si inelusi. Se prajesc desigur in putin ulei.  Pofta mare!
Sa va dau reteta: 90 ml apa, 140 ml lapte, 1ou, 450 g faina, putina sare, 50 g unt taiat marunt, 13 g drojdie



















Pofta mare si duminica placuta ! Va imbratisez, Izi

Wednesday, February 8, 2012

Rochie pentru mine


Cine ma cunoaste stie ca nu-mi place negru. Stiu ca-i clasic, ca da bine, ca trebuie sa ai in garderoba macar ceva negru....Ei acum am ceva negru, dar atat, ma opresc aici cu negru.
Negru subtiaza, o sa ziceti, dar ce-mi trebuie mie subtiat, cand nici pe manechin  nu am putut pune rochita, ca-i pe talie si la cea mai mica marime, ma depaseste gabaritul lui (a manechinului). E ultima dată când mai cumpăr negru!!!  Trebuie sa recunosc ca nu l-am cumparat pentru mine, ci pentru cumnata mea, amatoare de negru, dar m-a fascinat materialul intr-un final si saracuta... (mersi Marlena), a trebuit sa-l imparta cu mine.
Acest in m-a cucerit cu florile lui brodate si trebuie sa recunosc, ca ele (florile) reusesc sa-l mai deschida, sa nu-l incadrez la negru...

Croiala e pe talie, cum ziceam, pense pe fata si spate, fermoar ascuns la spate. Nimic deosebit, pentru ca se vede cat e de incarcat modelul si nu vroiam sa-l tai prea mult. Am pus si detaliu al florilor , si va spun eu ca e destul de plin pe floare, deci nu merita taiata.
E chiar frumos materialul, dar de ce nu l-am gasit pe alt fond, verde, mov sau mai stiu eu ce.....???
Va pup, Izi!



Thursday, February 2, 2012

Borseta pentru creioane

Am taiat 4 bucati : 2 pentru fata si 2 pentru dos de 28 cm x 15 cm

se brodeaza ceva amuzant....

se calca aproximativ 1 cm la margini, cea de care se prinde fermoarul

se prinde fermoarul in bolduri la mijloc intre fata si dos

poate e mai clar in poza

se coase cu un piciorus special pentru fermoar


se coase si fundul borsetei, lasand necusuti 3-4 cm,  apoi se coase si lateral, unde se vad boldurile

se intoarce pe fata prin locul unde a ramas necusut, apoi se termina cusatura

se coase ca in poza, apoi se intoarce pe fata.......si...gata...


chiar e usor, incercati si transmiteti mai departe
Cu drag, Izi!

Wednesday, February 1, 2012

Fustita pentru fetita !

E o fustita dintr-o catifea raiata, ce are imprimata un model, de aceea am facut-o mai simpla. Cateva cusaturi ornamentale, fara broderii, din pacate...




Cu drag, Izi!