Saturday, June 30, 2012

Inghetata de vanilie

Am o reteta de inghetata ....o nebunie....cu un miros puternic de vanilie, dat de batonul de vanilie.
E facuta la masina de inghetata pe care o am de anul trecut , daruita de ....surpriza (sau NU) Marlena.
Masina e din Italia, e Ariete, iar acum se gasesc si la noi din ce in ce mai multe marci.
E o mare diferenta intre inghetata facuta in casa cu si fara masina. Stiu ca daca nu o ai, nu-i bai, dar e mai buna cu....asa e intotdeauna, daca nu ai, spui ca merge si asa, .......dar daca o gusti pe asta.............
Reteta e simpla: 4 galbenusuri de oua se bat cu 70 g zahar. Dupa ce se intareste amestecul se adauga 150 ml lapte caldut, amestecandu-se continuu. Se pune pe foc amestecand, dar nu se fierbe. se adauga bineinteles vanilie adevarata, pentru un gust deplin.
Se da amestecul de pe foc, se lasa la racit......(timp in care noi am facut si monkey bread).
Dupa ce s-a mai racit, se adauga frisca lichida. Se mai amesteca putin, apoi se toarna in masina de inghetata , unde se lasa cam 30 minute. Cu cat sta mai mult e mai bine, capata o consistenta buna. Se poate manca imediat, fara sa fie prea rece si inghetata.
Noi am ornat-o cu bucatele de monkey bread, bucati de piersica si sirop din samburi de visine (facut si asta in casa).

aici sunt primele etape, ouale amestecate cu zahar, lapte, adaugarea vaniliei, apoi frisca.....








Pofta buna! 
O zi buna, cu drag, Izi!



Thursday, June 28, 2012

Maieu adult versus maieu copil

Nu e mare lucru de facut cand transformi un maieu de mici dimensiuni ca acesta, intr-un maieu si  mai mic.
Am luat drept model un maieu bun ca marime, l-am pus peste cel care aveam de gand sa-l tai, si am taiat separat fata de spate.
Din fericire am folosit  cusaturile originale laterale si cusatura de jos. Numai sus a trebuit sa pun bieuri.
Si cam atat.



Cu drag, Izi!

Sunday, June 24, 2012

Fajitas....sau tortillas...sau ceva asemanator

Facute in casa nu au o denumire anume, ci doar un gust anume...: savoare cu dragoste.
Ingrediente : sa cuprinda lipia, ce va place.
Uitati ce am pus eu in ele. 


Eu incalzesc putin in tigaie lipiile cumparate (asta cand nu le fac eu, va dau alta data reteta, azi  a fost duminica, am mai tras si eu chiulul)


Mancati cu pofta, alaturi de un pahar de vin roze.


Cu drag, Izi! O seara placuta!




Saturday, June 23, 2012

Hei ....senorita....

Reusesc din cand in cand sa-mi mai fac si mie ceva....Si-mi lipsesc din garderoba rochitele de vara vaporoase.
Modelul este din burda 5-2009 pe care nici nu-l am, dar l-am avut pe mana si am scos din el toate tiparele care mi-au placut. Sunt la a 2-a rochita din aceasta revista, are modele simple, dar de efect.
Marlena cum ti-am ramas restanta cu explicatii pentru tivul surje, pun acum niste poze.

asa se regleaza latimea si lungimea cusaturii, .....adaug ca pozitia acului este in dreapta si scoti "stitch finger"




...dar sa stii ca nu-i batut in cuie acest reglaj, te poti juca . Eu nu am facut o cusatura prea marunta, e cam ca la esarfe....sa nu intepi materialul si sa se rupa. Daca vrei mai marunta cusatura , latimea o dai spre 5. oricum trebuie sa faci proba.

asa arata reglajul atelor, dar iar trebuie spus ca si pe asta il reglezcum vrei, pe masura ce faci proba o sa-ti dai seama.





Poti porni de la reglajul pe care-l vezi in poze si te joci tu mai departe in functie de ce material ai...

cam asa arata....








O zi buna, cu drag Izi!



Sunday, June 17, 2012

Pizza de casa

Am facut pizza la masa de pranz ..... spre bucuria copiilor.
Aluatul meu este cel de paine . Cantitatea este jumatate din cea de paine.

  • 300 g faina
  • 150 ml apa
  • 13 g drojdie
  • 1 lingura ulei de masline si putina sare
Se framanta aluatul la masina (cred ca v-ati obisnuit deja cu masina de paine), iar in acest timp se pregatesc ingredientele celelalte.
Eu dupa ce am pus aluatul in tava unsa cu unt, intind un sos facut din bulion de rosii pe care-l diluez cu putina apa, ulei de masline, mai adaug sare si putin zahar.
Peste blat pun ce le place copiilor, cateva ciuperci calite, carnati afumati pentru un gust deosebit, sunca presata de pui, sau orice altceva de pui.


Apoi adaug un ou batut si un amestec de branza de capra, oi , vaca si cascaval. Oricum ce este prin casa, dar e bine sa fie amestecate cateva sortimente.


Dupa ce am presarat cimbru, adaug feliute de rosii....



se da la cuptor timp de 20 minute...si apoi apare o pizza delicoasa....





Pofta buna! Cu drag , Izi!

Friday, June 15, 2012

Camasa si pantaloni baieti

Camasa de baieti este putin diferita de altele la maneca. Este raglan. In rest , la fel.
 Am pus si capse, pentru ca sunt la mare cautare. Tipar nu am sa stiti, nu gasesti nicaieri un tipar pentru adolescenti. Burda tipareste din cand in cand pentru marimi mari de barbati.
Pantalonii la fel i-am facut dupa altii de ai lui. I-am facut nu mai stiu cate perechi, dar niciodata dupa un tipar anume. As avea nevoie, dar asta e.... Pantalonii sunt simpli, asa i-a vrut, clasici....
 am pus  un detaliu de la buzunare...




bentita are neaparat elastic, ca sa o regleze dupa talia subtire....






 O zi buna, cu drag Izi!


Sunday, June 10, 2012

Pantaloni...bulinosi

V-am spus ca am avut succes cu bluzita-rochita si a trebuit sa fac si niste pantaloni, tot cu elastic, asa a fost cererea.
Sunt croiti dintr-o bucata ( 2 bucati), fara cusatura laterala, doar interioara. O cusatura ornamentala, incretiti cu elastic si gata.












O seara buna! Cu drag, Izi!



Thursday, June 7, 2012

Bluzita sau rochita

Am facut ieri aceasta bluzita pentru fetite si vreau sa va arat cat de usor se face.
Puteti s-o faceti si sub forma de rochita.


Fata e ca un trapez usor rotunjit spre mijloc, iar spatele e mai drept. Dar puteti sa-l faceti si dreptunghi 25cm x 23 cm.
Mai intai uniti volanul de jos prin cusaturi laterale. La fel procedati si cu partea de sus, uniti fata cu spatele.
Apoi surfilati marginile la overlock cu cusatura tip surje asa: bretelele, marginea de sus a topului si ambele margini ale volanului, daca vreti sa-l coaseti pe dinafara.


Apoi cu ata elastica coaseti pe bretelele 3 cusaturi la distanta de 5-7 mm, iar topul se coase incepand de sus , cate 10 randuri la distanta de 10 mm. Pentru a coase cu ata elastica masina se regleaza cu pasul cel mai mare si o tensiune ,mai slaba decat de obicei. Oricum faceti o proba sa vedeti cum coase.

 Incretiti volanul la dimensiunea topului si il coaseti pe deasupra. Adaugati si bretelele cam la 9 cm fata de partea laterala. Si topul este gata.
Daca o vreti rochita mariti dimensiunea topului si a volanului cat doriti la fie de lunga.




 Spor la treaba,.... puteti sa-l faceti si pentru voi, nu numai pentru copii.
Cu drag, Izi!

Wednesday, June 6, 2012

Camasa tata-fiu

Aveam nevoie de o camasa din material mai special, pentru o noapte cu prietenii.
Camasa asta nu a fost purtata si e dintr-un material satinat in 2 nuante, roz-albastru gri.
Am rezolvat foarte usor ideea asta, caci nu am facut decat sa tai maneca si apoi in lungul camasii am scurtat-o conform marimii care imi trebuia. Am avut noroc ca mi s-a potrivit la gat, am pastrat si partea din fata si camasa a fost gata imediat.
Am facut cateva poze in timpul lucrului poate va ajuta in viitor.














Cu drag, Izi!

Tuesday, June 5, 2012

Cat girl...miau!

Pisicuta, pis, pis, pis, te-am visat...in fiecare noapte si zi.
Fetita mea adora pisicile si cum nu pot sa-i iau una, desi ma roaga in fiecare zi..(nu s-a saturat de raspunsul meu???), m-am gandit sa i le brodez pe haine.











O zi frumoasa, cu drag, Izi!

Monday, June 4, 2012

Mc chicken... de casa

Se numesc asa pentru ca acum multi ani cand m-am apucat sa-i fac, trebuia sa-i spun ceva copilului ca seamana cu acelea de la restaurantul cu pricina, dar sunt mult mai buni.
Reteta e simpla : piept de de pui sau mai nou noi folosim curcan...Se taie cubulete, se dau prin ou batut cu putina faina, apoi prin amestec de pesmet cu condimentele preferate. Eu am folosit boia iute, boia dulce, piper, cimbru si busuioc. Am avut in casa si fulgi pe porumb, i-am macinat si i-am adaugat amestecului.  Uneori le mai fac astfel: le dau intai prin pesmet , apoi prin ou batut, apoi din nou prin pesmet, iar rezultatul este o coaja mai groasa.
Dintotdeauna le-am facut prajite in ulei. Par o bomba calorica, dar decat sa  mergeti in oras, mai bine acasa, unde stiti ca uleiul e de unica folosinta.
Acum luandu-ma dupa reclama la maggi crocant la cuptor, le-am pus si eu la cuptor si au iesit extraordinare.
Eu am folosit ca secret si un vas de apa in cuptor.








Rezultatul e varianta mai ...light...a celor prajite.
Pofta buna! Cu drag, Izi!