Monday, February 4, 2013

Din nou despre paine

Niciodata nu poti stii totul, nu poti avea totul....si nici reteta perfecta nu exista.
Totul se poate perfectiona.
Eu folosesc aceeasi reteta de paine,ca sa castig timp.
Dar normal ca ma intreb mereu: oare nu se poate obtine o paine mai buna????
Aceleasi ingrediente, dar in alta proportie si desigur.....un alt rezultat.
A iesit ca o paine de vatra cu alta consistenta a miezului.
Iata reteta:
  600 g faina
350 ml apa
6 linguri ulei
37 g drojdie proaspata
15 g zahar (exact atat am pus)
12 g sare. 
In rest nimic special decat faceam inainte. Framantata la masina, lasata la crescut 45 minute, apoi pusa in tava de aragaz sub forma rotunda.
Am crestat-o cu cutitul si uns-o cu apa, am mai lasat-o putin la crescut, cam 15 minute, apoi pusa in cuptorul incins in care pun un castronel de apa sa se faca abur.


Pofta mare si o saptamana spornica!
Cu drag, Izi!

2 comments:

  1. iti iese coaja tare? eu caut...piinea cu coaja moale moale ca la brutarie..
    La ce temp. si cat timp o coci?

    P.s. Mi-e foame, uite ce intrebari iti pun de foame ... :)

    ReplyDelete
  2. Nu iesa chiar moale, se crocanteste. Am cuptor normal nu cu trepte de temperaturi, deci o coc la foc mic spre temperat, vreo jumatate de ora.

    ReplyDelete