Saturday, January 10, 2015

Gogosi

E noua reteta de gogosi de la Jamila .
Gogosile se pastreaza mai moi, asta daca raman si sunt mai pufoase.
Trebuie sa spun ca in cantitatile Jamilei am intervenit cu inca 50 g faina, deci sunt 550 g faina. In rest e la fel.

  • 550g faina
  • 200 ml lapte incalzit plus 100 ml apa
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 60 g unt
  • 25 g drojdie proaspata
Eu le pun pe toate in masina de paine la framantat, le las cam o ora la crescut, apoi impart aluatul in 2, il intind si tai gogosile ori patrate ca acum, ori rotunde cu o forma. Sa pregatiti tot aluatul, farfuria pe care le scoateti, caci se lucreaza foarte repede, trebuie sa stati langa ele sa nu le ardeti.
Asta-i tot, pofta buna, si o zi frumoasa sa aveti!





2 comments:

  1. Wow! Deja e clar ca si eu fac! Imi place si ideea cu taiatul! SUPER!

    ReplyDelete
  2. Geany bine te-am regasit! Mi-era dor de tine!

    ReplyDelete